BIO panenský kokosový olej se připravuje z kokosu, plodu rostliny kokosovník ořechoplodý (Cocos nucifera). Má neobyčejné vlastnosti, za které vděčí především obzvláště šetrnému způsobu zpracování a způsobu pěstování kokosových palem v oblasti Pacifiku na ostrovech Filipín. Olej je lisovaný za studena, neparfémovaný, nedehydrovaný, neobsahuje cholesterol, výborně se hodí na vaření – smažení i pečení. Je lehce stravitelný, bohatý na mastné kyseliny (obsahuje až 50% kyseliny laurové), je vhodný jako masážní olej. Čistě bílý, kokosový olej je do 22 stupňů Celsia v tuhém krémovém skupenství, při překročení této teploty se stává tekutý jako čirá tekutina. Kokosový olej je velmi stabilní a to i při vysokých teplotách, nežlukne ani nemá tendence se kazit i toto je jeden z důvodů jeho širokého využití, protože potravinářské firmy nejsou nuceny do oleje dodávat stabilizátory, aby uchránili olej žluknutí nebo devastaci.. Protože se jedná o saturovaný (nasycený) tuk je obzvláště vhodný na smažení a pečení do 200 stupňů je stabilní a neprská, také nesmíme zapomenout na jeho využití v cukrářství . Složení 100% extra čistý panenský kokosový olej z kokosových ořechů. Země původu: Oblast Pacifiku – Filipíny Doporučené dávkování 1 polévková lžíce denně. Balení: 200 ml Upozornění: Skladujte v chladném, suchém a tmavém místě.